BASICS

Jan van Buuren heeft van zijn tijdlijn een Galerie gemaakt.
Eens in het jaar wordt een Grote Paul Award uitgereikt (hommage aan Paul Huf).
Fotografen kunnen meedingen voor die Award.

Vier maal per jaar zet Jan foto’s van je op de Galerie en worden de likes en comments geteld.

Na die 4 ronden worden de Tien fotografen die de meeste punten hebben gescoord gejureerd door de voormalige Grote Paul Award winners. (Peter Kemp, Heike Suhre, Annelies Schreuder, Lieve de Boeck en Bea Moedt). In 2016 komt er weer één bij, 2017, 2018 enz.

Jan van Buuren stapt er dan tussenuit en komt Mr. Frans Blanchard (jurist) er aan te pas.

Uiteindelijk is er dus één fotograaf die zich Grote Paul kan noemen.

Als je een vriendschapsverzoek Jan van Buuren of van mij krijgt kan dat het volgende betekenen:

– wij zien talent..
– wij zien een potentiële bezoeker van de Galerie, omdat hij/zij al vrienden bij hem heeft
– wij zien iemand die geïnteresseerd is in fotografie en die objectief goede foto’s kan liken en           becommentariëren.

Dus op het moment van ontdekken onzerzijds denken we een goeie FOTOGRAAF gevonden te hebben, die voldoende bezoekers van de Galerie voor zijn werk genereert. Zonder dat eronder de “voldoenden” een rangorde wordt opgemaakt. Daarnaast kan een Vrijblijver ook FOTOFILMER (Triptieken-Meerluiken) willen worden. Je kunt van Vrijblijver doorschuiven naar Competitief mits je een triptiekenalbum hebt. Zij komen wél in een klassering terecht en kunnen daarmee in aanmerking komen voor de Grote Paul (Huf)-prijs.

Dan graag een album aanmaken en benoemen als: “GP TRIPTIEKEN 2016/2017” (Minimaal 10 triptieken.) Voor het album met ENE foto’s je mooiste uitzoeken en in een album plaatsen en benoemen als “GP ONE PHOTO Track 2016/2017”.

Je hoeft geen foto’s door te sturen want zodra je besluit mee te doen zijn Jan en ik vrij om uit je albums/tijdlijn foto’s te kiezen voor plaatsing op de Galerie of Sociëteit.

Maar je kunt als vrijblijver dat ook eeuwig na willen laten. Want onze fotofilmers leren voortdurend van de fotografen. Ik zou zeggen probeer het van jouw kant eens een jaar. Lees op de site van Jan van Buuren de notities en kijk ook eens op www.fotofilmen.nl en als je zin hebt in mijn albums of op mijn tijdlijn.

Als je nog iets wil weten bel dan gerust 06-18610840.

Veel plezier en succes!

Hartelijke groet,

Annelies Schreuder (Grote Paul 2013)

TIPS

Tip voor het maken van een DRIELUIK in PICASA. (free te downloaden van internet) www.picasa.com

Het leukste en mooiste is het drieluik zelf te maken in FOTO’S STAPELEN, dan kun je ze naar eigen smaak neerzetten (lay-outen) en komt er iets veel originelers uit.

Om te Leren kun je hiermee beginnen: 3 Foto’s aanklikken en vasthouden (groene pijltje in de onderste balk), COLLAGE maken, INSTELLINGEN Mozaïek, (is het makkelijkst) afbeeldingen automatisch in de pagina aanpassen. Daarna RASTERSPATÏERING toepassen, PAGINA-INDELING bv 5X8, vierkant, 720X540 tot 900X600, COLLAGE maken, opslaan en verkleinen tot 960 langste kant.

Er graag bij vermelden waar de foto’s gemaakt zijn en wie er eventueel opstaan.

Probeer een verhaallijn in de triptiek te brengen. Heel simpel gezegd, kip, ei, spiegelei in de pan. Herfst: bos, nat gras, paddenstoel. Markt: kramen, hoeden, hoedje passen enz.

Het triptiek van drie luiken is ook de meest bruikbare combinatie voor een basis tot beeldv…erhaal: 1e) Probleem 2e) Trigger 3e) Oplossing… lead + sidekicks. Jeroen Bosch wist dit zevenhonderd jaar geleden al.

Een doublet pas je toe als een derde écht overbodig blijkt, een quadruple als die vierde écht mankeert. Het zijn beiden varianten binnen de soortnaam tryptych. Althans voor Galerie GP. Want zo’n “triptiek” zou soms wel uit twee of vier luiken kunnen bestaan en dan spreken we écht over een soortnaam.