INEKE SPRONK

LAYOUT UITGE-LEGD door Jan van Buuren & Sonny Lips / Layoutmannen.
Plus Annelies Schreuder/Layoutvrouw

EXTRA MENUREGEL: BERNIE VERHOEVEN * JOHNNY TEN HAVE *
SANDER VAN LAAR * JAAP VIERENVIJFTIG * INEKE SPRONK *
TINEKE VISSCHER / BERT VAN GENT * MARGO VELDHUIZEN * HANNEY BRUIJNCAROLINA VERGOOSSEN I * THEA TUTICATPATRICIA RENIERS-JOOSSEN * WOLTER KOBUS * MAJA MARS * DENNIS POLMAN *
MARIJKE RIPKE-HEUVERS
CAROLINA VERGOOSSEN II * TERU
G

LAYOUTEN = UITLEGGEN, daarom leggen we het uit (sl).

Ineke Spronk fotofilmen

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

INEKE SPRONK

INEKE SPRONK is moeder van drie bloedmooie dochters, die gedrieën twee schoonzonen plus een schoondochter inbrengen. Plus kleinkinderen uiteraard en een echtgenoot Jan die zich met Ineke de gelukkigste man ter wereld waant. Hier mag het woordje “waant” slechts een flauwe afspiegeling van Jan’s zeker weten heten.

Ineke is onze waarachtige fun-exposant, die zich moeiteloos in de topveertig staande houdt. Indachtig het credo dat in een nieuwe richting iedere amateur automatisch als professional begint, stapte zij drie jaar geleden het competitieve Meesterklassement binnen. Waarbij het woord “competitief ” haar het minst lijkt te interesseren.Het gemak waarmee zij werkt is haar talent, vooral layout-inzicht, de allerbelangrijkste eigenschap die je als fotofilmer moet hebben.

Oké, je maakt van een serie gauw een doublet, verheft een van de twee tot sidekick, verdubbelt die met een gespiegelde variant en je hebt een triptiek. Zo kon het hier met bovenstaande mevrouw op de Dappermarkt vergaan. Dit is natuurlijk een al te gemakkelijk manier om tot een erzatz triptiek te komen. Een beginnetje zogezegd.

Serieuzer begon die simpelspiegelsoep voor Ineke te worden met het drieluik van haar winterlandschap met molen en bruggetje. Jawel het is vooral dat bruggetje dat het geheel ver boven de serie verhief en er een heus doordacht drieluik van maakte.

Vandaag is Spronk na drie jaren alweer veel verder gevorderd in het Layout Principle van Grote Paul. Behalve snijden en spiegelen kenmerkt het fotofilmen zich nog door heel iets anders: Namelijk naast het bestaan van horizon en vertizon is er sprake van de DIAGOZON, met zijn dominant diagionale lijnen, waarbinnen het heel moeilijk is tot een harmonische layouttotal te komen. Ineke Bravo! Zie hiertoe ook de page: www.fotofilmen.nl/jaap-vierenvijftig/

(Jan van Buuren, adjunct webmaster)