JAAP VIERENVIJFTIG

LAYOUT UITGE-LEGD door Jan van Buuren & Sonny Lips / Layoutmannen.
Plus Annelies Schreuder/Layoutvrouw

EXTRA MENUREGEL: BERNIE VERHOEVEN * JOHNNY TEN HAVE *
SANDER VAN LAAR * JAAP VIERENVIJFTIG * INEKE SPRONK *
TINEKE VISSCHER / BERT VAN GENT * MARGO VELDHUIZEN * HANNEY BRUIJNCAROLINA VERGOOSSEN I * THEA TUTICATPATRICIA RENIERS-JOOSSEN * WOLTER KOBUS * MAJA MARS * DENNIS POLMAN *
MARIJKE RIPKE-HEUVERS
CAROLINA VERGOOSSEN II * TERU
G

LAYOUTEN = UITLEGGEN, daarom leggen we het uit (sl).

Jaap Vierenvijftig

.

.

.

.

.

.

.

.

.

JAAP VIERENVIJFTIG

Sonny Lips:JAAP VIERENVIJFTIG inmiddels goed bekend met horizon en vertizon van een triptiek, neemt ondertussen een gedurfde stap met daarin de diagozon integraal te corporeren. Jaap toonde zich al meerdere malen een architectonisch denker, derhalve is het niet onlogisch dat hij perspectieve lijnen tot diagozontaal aanknopen als een oplossing ziet. Dat lukt hem in bovenstaande triptieklayout prima voor zover het de lead en de sidekick rechtsboven betreft. Rechtsonder echter zou je kunnen zeggen dat het uit de ingeslagen route loopt. Ik vroeg daarom Annelies Schreuder hoe dat derde luik er dan ánders uit zou kunnen zien.”Annelies Schreuder: ‘Die sidekick rechtsonder vertoont een dermate vertizontaal dominerend karakter dat je daar niet zomaar aan voorbij kan lopen. Laat het verticale in het totaalbeeld het recht opeisen waar het in dit geval om vraagt.

“Waar zij mij (sl) onmiddellijk over de mail haar finetuning liet volgen en de layout ervan toelichtte dat zij er het nodige van afgesneden had.Het nieuwe luik moest immers precies in de door door Jaap vastgestelde rechthoek passen, die nu eenmaal door de lead en bovenste sidekick werd bepaald. Het lijkt eenvoudig maar daar komt correctie, zeg rekenwerk, in je eenmaal gekozen programma aan te pas.

Schreuder voegde er meteen aan toe dat, nu zij toch bezig was, zij: “de lead in z’n totaal heeft gespiegeld. Om het diagonale perspectief in samenhang met het bovenste rechterluik er nog passender op te kunnen maken” Mij, webmaster Lips, leek het zo klaar als een klont.