2011 PETER KEMP

EXTRA MENUREGEL: ANNELIES SCHREUDER * BEA MOEDT * LIEVE DE BOECK * HEIKE SUHRE * PETER KEMP * PRIMA D’OEUVRE * PIM RAS * TERUG

fotofilmen Peter Kemp

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Peter Kemp

Hij stond precies op het scheidingsvlak na de 9e Grote Paul Stephan van Fleteren (2010), waarin Peter Kemp zich zowel als klassieke fotograaf als op weg naar fotofilmer manifesteerde. Toen de drieluiken meestal nog series waren, maar door Kemp tot triptiek werden verheven door zijn onderwerpen keuze. In dit geval te noemen de Jas van Mathilde.

De tiende Grote Paul (2011) na de klassieke reeks van de eerste negen werd Peter Kemp. Tegelijk met de grote omwenteling van fotografie naar het fotofilmen. Samen met Heike Suhre( 2012) en daarna Annelies Schreuder (2013), Lieve De Boeck (2014) en Bea Moedt (2015) zijn zij de voorhoede van het eerste lustrum fotofilmers. Van de nieuwe tijd, het nieuwe denken. Manhaftig doorstonden zij alle kritiek en het zware weer dat met zoiets gepaard gaat.

Zowel Peter als Heike zijn regiefotografen van de studio. Beide met een overeenkomst in hun gevoel voor het burlesque beeldparodieëren. In hun storyboards geknipt voor het fotofilmen. Uitstekende motievatoren van hun modellen.

Een andere serie van Peter Kemp was er een gebaseerd op het thema Johannes Vermeer, met verschillende modellen op de Delftse tegels. Eveneens al veel meer triptiek dan serie.

PETER KEMP heeft in de allermoeilijkste tijd van de fotografie kans gezien de helft van zijn energie die hij erin steekt betaald te krijgen. Op zich al een uitzonderlijke prestatie. Moge Grote Paul Galerie kans zien het fotofilmen de museumwinkel in te krijgen, opdat het werk van Peter en de anderen hoge ogen kunnen gaan gooien.

Kemp maakt thans mede deel uit van de permanente Grote Paulen Jury van Vijf. Zij zijn de ultieme specialisten van de: “Douze Points”, in een speciale setting die het jureren als geen ander systeem non discutabel maakt. Alle vijf Paulen kijken ánders, maar met de professionaliteit van een mét het jaar groeiende spanwijdte, als er steeds weer een te kiezen Nieuwe Paul bijkomt. In 2036 bestaat die jury uit 25 leden. Het Fotofilmen zó klassiek is geworden als Fotograferen, en weer iets nieuws is ontstaan. Pantha Rei.

GP Galerie verwelkomt Peter Kemp najaar 2015 op de statiefoto bij Van Abbe Eindhoven. Als rechts- of linksbuiten van de Voorhoede Van Vijf, uiteraard met Bea Moedt als de midvoor van 2015.

Een waar uitreikingsfeest door vmlg burgemeester Stoni Scheurer (Lobith) en de Burgemeester gastvrouw van Spijkenisse tgv de uitreiking van de Grote Paul (2011) aan PETER KEMP en dienovereenkomstige Cum Laude ( 2011) aan Rommert Boonstra. Met een Fantasie Hommage van de toen al onmiskenbaar Grote Belofte Heike Suhre (2012). Samen met haar topmodellen Marieke Oldenburger en Edmond Steens.

(Sonny Lips, webmaster)