PETRA TEEUWSEN

Winnaar van de GP Pim Ras 2015

EXTRA MENUREGEL:  TERUG

wall of fame petra teeuwsen

 .

.

.

.

.

.

.

.

.

Petra Teeuwsen

 

PETRA TEEUWSEN is de winnaar van de GP PIM RAS Sport. Een mooie winnaar als we bedenken dat de bedoeling van die prijs beoogt sportjournalisten meer statuur te brengen. Van hun krantenredacteuren hoeft dat niet. De bal hoeft slechts rond in het net te blijven kleven. Meer aanzien knoopte Petra goed in de oren toen GP haar verzocht triptieken van de Sport voor de Pim Ras te maken. Het Ballet, haar lievelingssport werd haar eertste dans binnen het fotofilmen van topsport. Zij sloeg er meteen mee raak.

Vandaar dat Grote Paul haar een extra-mooie winnaar vindt. Na Bert Salarie, nee na eerst Pim Ras zelf in 2012, werd Bert in 2013 de tweede winnaar. Bea Moedt de derde in 2014. Petra is thans de vierde, van 2015. Straks in november haar uit te reiken, in het Van Abbe Museum van Eindhoven. Petra is ook een extra mooie-vrouw. Daar komt altijd een mooi selfie uit, aan dat volopwaaiende strand met brullende branding in haar rug.

Het credo van de de fotofilmer, indachtig dat je nooit een goede fotofilmer wordt als je niet ook een goede klassieke fotograaf bent. Nou dat was Teeuwsen al voordat zij aan het fotofilmen begon. Maar zegt zij: ” We kunnen het omdraaien. Mijn klassieke ene foto’s, onetrackers noemden jullie dat in fotofilmland, worden er nog beter door. Ze gaan nóg meer een verhaal vertellen. Omdat ik fotofilm!”

Als de fotojournalistiek uit allemaal pimrassen bestond, zouden Ras’ fotojournalistieke makkers geen enkele upgrading meer behoeven. Maar zodra zij reeds klaar op de buik in het gras liggen, klaar voor de aftrap, staan ze toch mooi even op zodra Olympische Pim een Arena binnenschrijdt. Om zich daarna onder hen te mengen. Een van hen, Hans van Tilburg fotofilmde Pim op een dag toen die zelf ook al, met toeter in aanslag, op zijn buik in dat gras lag. Dat was in de dagen toen hij die statiefoto van de bondscoach van Curacao creëerde. Als je Petra ereom vraagt zal zij die meteen tot de mooiste sportfoto aller tijden beschouwen. Mooi privé portret ook van die bondscoach. Om 1 bij 2 meter aan de wand te hangen. Onlangs vertegenwoordigde PETRA TEEUWSEN Oranje toen zij even in Cambodja voorbij kwam. Een onetracker vól onverwacht verhaal. De monniken waren een en al aandacht voor haar.

( Sonny Lips, webmaster)