PROTOKOL JURERING

EXTRA MENUREGEL:  TERUG

protokol jurering verbeterd

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Protokol jurering

Grote Paul is trots op zijn vaardigheid in het jaarlijks jureren van de Grote Paul. Een protokol waar, na voorselectie binnen een sluitend imago-format, voorgaande Paulen de nieuwe Paul kunnen kiezen.

Het is afgeleid van de “douze points” van het songfestival. Benoem maximaal tien kandidaten en laat een Paul drie van zijn voorkeuren, uitsluitend op kwaliteit en niet op cijfers aanwijzen. Verdeel dan 12 punten over de drie. Bijvoorbeeld 6,4,2. Of 5,4,3. Of zelfs 9,2,1.

De Paulen weten niet van elkaar wat zij stemmen. Dat weet er slechts één. Een voorzitter die niet meestemt. De bedoeling ervan is dat de leden nooit de gezichten of andere lichaamstaal van elkaar kunnen aflezen. De grootste fout die door “deskundige jury’s” bijna altijd gemaakt wordt. Althans volgens GP’s denken. Het staat overigens iedereen vrij zich door die gedachten te laten inspireren.

Het eerste prijzeninstituut dat hier gevolg aan gaf en het op eigen wijze toepast is liasonpartner CCC. FOTOFILMEN. De organisatie die wordt geleid door ir. Ki Tan en curator Peter Kwee, kunsthistoricus. Beland op:

http://www.fotofilmen.nl/ccc-ki-tan-fotofilmen/

(Sonny Lips, webmaster)