SANDER VAN LAAR

LAYOUT UITGE-LEGD door Jan van Buuren & Sonny Lips / Layoutmannen.
Plus Annelies Schreuder/Layoutvrouw

EXTRA MENUREGEL: BERNIE VERHOEVEN * JOHNNY TEN HAVE *
SANDER VAN LAAR * JAAP VIERENVIJFTIG * INEKE SPRONK *
TINEKE VISSCHER / BERT VAN GENT * MARGO VELDHUIZEN * HANNEY BRUIJNCAROLINA VERGOOSSEN I * THEA TUTICATPATRICIA RENIERS-JOOSSEN * WOLTER KOBUS * MAJA MARS * DENNIS POLMAN *
MARIJKE RIPKE-HEUVERS
CAROLINA VERGOOSSEN II * TERU
G

LAYOUTEN = UITLEGGEN, daarom leggen we het uit (sl).

layout-M-V Sander van Laar fotofilmen

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Sonny Lips: “Op de GP Galerie staat aangekondigd dat ik het nu over SANDER VAN LAAR moet hebben. Van Buuren zegt dat daar de score van 36 voor zijn ZEE veel en véél te laag voor is! Temeer daar het een absolute layout, bijkans nog absolutere triptiek is!”

voorbeeld no 1

“Nou, dat had ik zelf ook gevonden als Jan het niet eerder zou hebben opgemerkt. Het komt zoals hij steeds zelf zegt doordat: Men zich nog te nadrukkelijk aan SERIES blijft vasthouden. Dan doorzie je niet meteen wat een triptiek is, vergeet dan maar dat men op zo’n moment nog bereid zou zijn het als zodanig te willen herkennen. SERIES, hoezeer in de klassieke fotografie ook te respecteren, moeten eigenlijk voor een triptieker een TABOE betekenen. Anders wordt het nooit echt wat! Natuurlijk zijn er bepaalde series die je tot een triptiek kunt verheffen. Bijvoorbeeld door een aparte kleurcompositie of extra layouteffect. But a triple is a triple, a serial a serial and never the twain shall meet.”

voorbeeld no 2

“Wat interessanter wordt en nu ga ik Ouwejan citeren: Een klassieke fotograaf wordt als hij zich sterk voor triptieken, dus het fotofilmen maakt, een steeds betere fotograaf om zijn ene foto’s een verhaal mee te geven. We hebben wel altijd beweerd dat je nooit een goed fotofilmer wordt als je geen goede fotograaf wordt. Maar het omgekeerde is ook niet onjuist. Wat vinden jullie van die nieuwe Van Laar in zijn recente Ene, met zijn zoontje op het strand van Texel?

Trouwens het gaat krek beter worden met de aanstaande triptiekers. De nieuwkomers van volgend jaar. Ga eens naar Thea Tutticat haar album. Bagus Tutti. En voor de nieuw op te zetten masterclass van Annelies Schreuder bestaat al grote belangstelling. Ook van de ouder gedienden.

(nogmaals Sonny Lips, webmaster)